Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pluginy na serwei Hamachi jak zainstalowac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam maly problem poniewaz zrobilem serwer Hamachi i nie mam folder pod nazwa Plugins w ktorym wgrywa sie pluginy probowalem robic juz serwer bukkit lecz co chwile sie crashowal prosze o jak najszybsza pomoc bo cche sobie pograc w fajnym Minecraftowym swiecie

Opublikowano

Bez bukkita nic nie zrobisz.

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Potrzebujesz bukkita, lub spigota. Samo dodanie folderu plugins nic nie da. Ściągnij sobie paczkę plików serwerowych By BR3ND, on od razu ma serwer. Możesz go odpalić.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Aby wgrywac pluginy musisz posiadac silnik, najlepiej Bukkit

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Bez bukkita nic nie zrobisz.

Dobra ale jak mam zainstalowac tego glupieko bukkit'a daj link jakis chociaz

Dziekuje wam wszystkim za pomoc jestes spox zoabcze ta paczke plikow serwerowych ;) Pozdro.

Opublikowano

Potrzebujesz bukkita, lub spigota. Samo dodanie folderu plugins nic nie da. Ściągnij sobie paczkę plików serwerowych By BR3ND, on od razu ma serwer. Możesz go odpalić.

Mam pytanie serw bedzie dzialal 24/7 czy tylko jak wlacze ?

jeszcze ejdno pytanie Ip serwa moze byc z Hamachi czy ip juz jest ?

Opublikowano

Up ^^ serwer będzie działał tylko jak włączysz go. Gdy wyłączysz komputer nie będzie on wtedy działał to hamachi nie dedyk ^^

Na hamachi najlepiej grać w kilka osób z kolegami ;] Nie warto wypuszczać gdzie kolwiek takich serwerów iż wielu ludzi woli dedyki , no hamache. A na hamachach to bardzo mało osób zagra.. a możliwe że nawet wcale. Dlatego lepiej jest kupić dedyka i ładny serwer oraz mapkę zrobić. Ale na początek polecam ci postawienie na hamachi ;] Lub No Hamachi ^^

Polecam ci pliczki serwerowe : http://www.mpcforum.pl/topic/921549-dl152najnowszy-cbaktualizowanepliki-serwerowe-by-cust-polskie-factions-polskie-pliki-pety-emoticony-na-chat-nowy-piec/

A jeśli ci crashuje to zainstaluj sobie launcher by życzu zwiększ ram w nim oraz w serwerze [Polecam jave 64 Bit] Jeśli oczywiście masz 64 Bit system ^^ a jeśli nie masz to taktycznie masz przesrane xD Iż w 32 bit mało da się dać ramu na serwer i do mc chyba 1 GB ^^.

Jeśli masz słaby komp Np 2 GB ramu to daj na serwer z jakieś 700 MB iż Komputer też z czegoś musi pobierać ram by chodził ;]

image.png

Opublikowano

Up ^^ serwer będzie działał tylko jak włączysz go. Gdy wyłączysz komputer nie będzie on wtedy działał to hamachi nie dedyk ^^

Na hamachi najlepiej grać w kilka osób z kolegami ;] Nie warto wypuszczać gdzie kolwiek takich serwerów iż wielu ludzi woli dedyki , no hamache. A na hamachach to bardzo mało osób zagra.. a możliwe że nawet wcale. Dlatego lepiej jest kupić dedyka i ładny serwer oraz mapkę zrobić. Ale na początek polecam ci postawienie na hamachi ;] Lub No Hamachi ^^

Polecam ci pliczki serwerowe : http://www.mpcforum.pl/topic/921549-dl152najnowszy-cbaktualizowanepliki-serwerowe-by-cust-polskie-factions-polskie-pliki-pety-emoticony-na-chat-nowy-piec/

A jeśli ci crashuje to zainstaluj sobie launcher by życzu zwiększ ram w nim oraz w serwerze [Polecam jave 64 Bit] Jeśli oczywiście masz 64 Bit system ^^ a jeśli nie masz to taktycznie masz przesrane xD Iż w 32 bit mało da się dać ramu na serwer i do mc chyba 1 GB ^^.

Jeśli masz słaby komp Np 2 GB ramu to daj na serwer z jakieś 700 MB iż Komputer też z czegoś musi pobierać ram by chodził ;]

nie wyjasniles mi z ip a jak proboje odpalic serwa to sie nic nie dzieje a kompa mam strasznie slabeog bo ma 512RAMu

Opublikowano

Zainstaluj najnowszego Craftbukkita

http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/view/02144_1.5.2-R0.2/

tez na to wpadlem ale mi sie serw crashuje -.-

Jezeli nie nie podacie mi konkretnej pomocy ( pliki serwerowe ,nie mgoe odpalic serwa ) to poprsotu bede musial kupic serwa

i mam pytanie na przsyzlosc jaki hosting polecacie ?

Ten kto najlepiej mi pomoze dostanie HeadAdmina na moim serwie :)

Opublikowano

Co dokładnie pisze, kiedy próbujesz odpalić serwer? Tak w ogóle, to nikt nie gra na takich serwerach, gdzie ktoś stawia na swoim kompie.

Mówię Ci, kup sobie dedyka, lub serwer na jakimś hosting, ja polecam Slotex.

Może zafundujemy Ci z kolegą serwer, bo sami mamy 32GB ramu (serwer). Może Ci postawimy jakieś 20S :) Zobaczymy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Co dokładnie pisze, kiedy próbujesz odpalić serwer? Tak w ogóle, to nikt nie gra na takich serwerach, gdzie ktoś stawia na swoim kompie.

Mówię Ci, kup sobie dedyka, lub serwer na jakimś hosting, ja polecam Slotex.

Może zafundujemy Ci z kolegą serwer, bo sami mamy 32GB ramu (serwer). Może Ci postawimy jakieś 20S :) Zobaczymy.

ok moze byc z gory thx

a pisze mi jakiegos guwno ktore sie wklej ze storny bukkita a za te nserwer to z gory dzieki dostaniesz range Sponsor na serwerze ;)

post-940082-0-78410200-1370020157.jpg

Opublikowano

jak masz 512MB ramu to nie polecam stawiać serwera u siebie na hamachi , lagi jak nie powiem co będą nie tylko u ciebie

jak już koniecznie chcesz pograć z kolegami to może niech któryś z nich z mocniejszym kompem go na hamachi posatwi

Lajk ; )

Opublikowano

Jeśli masz 512 ramu a to już masakrycznie.. Nie postawisz serwera nawet nie wiem czy mc bd mógł uruchomić się. Może ledwo wystartować na 1 GB ramu a co dopiero do tego serwer postawić. W tym czasie 2 gb to takie minimum ^^

Windows wykorzystuje 20% twojego ramu serwer 50% a minecraft 30% chociaż przy uruchomionym serwerze i minecrafcie nie podołasz ;p lagi bd bardzo straszne. 512 MB ram to już wgl do niczego kompy. Minecraft to za potężna gra na taki komp iż zrobiona jest na javie.. a jak wiemy java to pobornik ramu ;c Pograj w metina ^^ ;]

Lub kup dedyka chociaż wątpię byś za przeproszeniem wkurwiania się na tą grę dał radę wgl grać ;x 15 - 20 Fps na Tiny może by było z Optifine. A to strasznie mało ;p

Jeśli chcesz postawić serwer to edytujesz plik :

False = Nie

True = Tak

Ustawiłem plik by jak najmniej lagowało ci.

Server.Properties

#Minecraft server properties
#Fri May 31 21:10:07 CEST 2013
generator-settings=
allow-nether=false ~ Wlaczyc pieklo ?
level-name=world ~ Nazwa swiata
enable-query=false
allow-flight=false
server-port=25565 ~ Port servera zostaw ;p
level-type=DEFAULT
enable-rcon=false
force-gamemode=false
level-seed= ~ Seed serwera
server-ip= Tu wpisz swoje ip z hamachi
max-build-height=256 ~ Maksymalna wysokosc budowania budowli.
spawn-npcs=true
white-list=false ~ Ma byc wlaczona biala lista ?
spawn-animals=false Spawn zwierzat
texture-pack= Tutaj mozesz podac link do tekstur jakie bd pobierane po wejsciu na serwer . Nie polecam na taki komp.
snooper-enabled=true
hardcore=false
online-mode=false ~ Jesli masz premium i serwer ma byc dla premium graczy to wpisujesz true.
pvp=true ~ Bicie sie ze soba wlaczone
difficulty=1
gamemode=0
max-players=2 ~ Ilosc graczy
spawn-monsters=false ~ Maja sie spawnowac potwory ?
view-distance=10
generate-structures=true
spawn-protection=16
motd= Twoj opis serwera

Wszystkie wpisy moje 'po polsku' Usuń najlepiej by nie mieć żadnych błędów lub wzoruj się na tym co napisałem w pliku konfiguracyjnym. ;]

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...